Ние използваме "бисквитки", за да улесним вашето сърфиране, и да ви покажем реклами, които може да ви заинтересуват. Научете повече.
Приемам
Novini London

Как да блокирате и отблокирате някого във Facebook

А той дори няма и да разбере

Публикувана: 27 Mar 2019 18:26
Обновена: 27 Mar 2019 18:27
Прочетена: 1535
Как да блокирате и отблокирате някого във Facebook

Може би сте уморени от постоянните политически постове на някой познат, или сте видели достатъчно видеоклипове на котката на съученика на гимназията, или сте дори ядосани на приятел в реалния живот и искате малко лично пространство?

Време ли е да ги премахнете от приятелите си в социалните мрежи? Това винаги е опция, но доста крайна. Тъй като не може да бъде отменена, без да позволи на приятеля ви да узнае, че сте го премахнали. Затова - помислете да ги блокирате, тъй като има шанс по-късно да промените решението си. И за протокола, всъщност наистина има добър шанс да промените решението си. Според данните от търсенето в Google, хората търсят "Как да деблокираме приятел във Facebook" много повече от "Как да блокираме приятел във Facebook".

Добрата новина е, че за разлика от "разприятеляването", деблокирането е бързо и лесно и вашият приятел никога няма да разбере, че това се е случило. Така че вместо да бъдете крайни и враждебни, просто блокирайте човека. 

Блокирането във Facebook означава, че публикациите на дадено лице няма да влизат във вашата емисия, съдържанието ви няма да им бъде изпратено и няма да могат да ви изпращат съобщения. И ако някога решите да ги отблокирате, те ще бъдат автоматично добавени в списъка ви с приятели.


Как да блокирате във Facebook

Ако не искате да виждате повече публикации от даден човек и със сигурност не искате никакви съобщения, то ето какво да направите:

1. Влезте във вашия Facebook акаунт и намерете човека, който ще бъде блокиран, като потърсите по име или превъртите списъка с приятели.

2. В горния десен ъгъл на страницата на вашия приятел, намерете трите малки сиви точки в паралелна линия и кликнете върху тях.
 


3. От падащото меню, което се показва, кликнете върху „Блокиране“.

4. В изскачащия прозорец кликнете върху „Потвърждаване“.

5. Кликнете върху „ОК“ в следващия прозорец.

Готови сте, човекът е блокиран.

Той няма да вижда това, което публикувате, вие няма да виждате това, което той/тя публикува.

Но ако блокирането е грешка, която сте направили под емоция? Ако е така, тогава е време да говорим за това как да деблокираме някого.

Как да отблокирате във Facebook

1. От където и да е във Facebook, намерете и кликнете върху тъмно синята стрелка в горния десен ъгъл на страницата.

2. Натиснете "Настройки" в падащото меню.
 


3. В колоната в лявата част на екрана щракнете върху думата "Блокиране" (тя е обозначена с червен знак с бяла лента).

4. На следващата страница, вижте кои потребители сте блокирали и ако искате да ги върнете обратно, кликнете върху „Деблокиране“ до името им.
 


5. Кликнете върху „Потвърди“ в изскачащия прозорец.

И просто така, вашият приятел е отблокиран и сякаш нищо не се е променило; отново сте в контакт, отново сте приятели и той/тя дори не е разбрал, че сте "прекъснали връзката" временно. 

Източник: еconomic.bg

Назад